Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικα στολίδια-κάρτες




Καλησπέρα σας!

 Αυτές τις μέρες ξεκίνησα να φτιάχνω διάφορα Χριστουγεννιάτικα στολίδια για τους φίλους μου. Θέλησα να είναι κρεμαστά, χάρτινα στολίδια, πολύ απλά και λιτά. 'Αρχισα λοιπόν να φτιάχνω μπάλες χάρτινες, καμπανίτσες,  δεντράκια... Επειδή τώρα ήθελα να τα συνοδεύσω και με μια ευχητήρια κάρτα σκέφτηκα  ότι τα μικρά μου δώρα θα μπορούσαν να φωτογραφηθούν και αυτές οι φωτογραφίες να γίνουν κάρτες. Δηλαδή στολίδι και κάρτα  να είναι ταιριαστά, και το ένα να θυμίζει το άλλο!
Η πρώτη εικόνα είναι μία κάρτα με το στολίδι της μπάλας που έφτιαξα. Το ίδιο και η δεύτερη εικόνα, μόνο που αυτή τη φορά η κάρτα είναι ασπρόμαυρη, κάτι που μου αρέσει αρκετά. Η τρίτη εικόνα είναι η ασπρόμαυρη κάρτα ενός στολιδιού που έφτιαξα και τελικά νομίζω ότι μοιάζει με το λουλουδάκι που το λέμε καμπανούλες...Φαίνεται και  στην τελευταία εικόνα.


Christmas ornaments-cards







 Έτσι,  τρία στολίδια(όλα τα ίδια), μαζί με την αντίστοιχη κάρτα, μέσα σε  ένα τετράγωνο κουτί γίνεται το μικρό μου δώρο!


Το στολίδι της μπάλας  έγινε με δύο διαφορετικά χαρτιά, ένα μονόχρωμο και ένα με σχέδια. Η επιλογή των χρωμάτων στα χαρτιά ήταν καθοριστική για το αποτέλεσμα. Κόπηκαν κύκλοι(6 από το ένα χαρτί και 6 από το άλλο), διπλώθηκαν στη μέση και κολλήθηκαν εναλλάξ τα ημικύκλια των δύο διαφορετικών χαρτιών. Πριν κολλήσω τα δύο τελευταία ημικύκλια, και δημιουργηθεί η μπάλα,  κόλλησα στη "ράχη" των χαρτιών και το σπάγκο  απ΄ όπου θα κρέμεται το στολιδάκι. Με τον ίδιο τρόπο έγιναν και άλλα  στολίδια, "περίκεντρα". Την τεχνική αυτή την είδα στο διαδύκτιο.
   


Καληνύχτα σας
και
Καλή Εβδομάδα!




1 σχόλιο:

  1. πολυ ομορφα στολιδια
    το στρογγυλο το εφτιαξα και εγω και ειναι ευκολο και γρυγορο
    και του χρονου να εισαι καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...