Κυριακή 28 Απριλίου 2013

KEEP CALM AND SAVE!!!






Χαίρετε!


Ένας ακόμα κουμπαράς για το Bazaar της Πάτρας! Αυτή τη φορά είναι ένας κουμπαράς-σκύλος!

  


Συνοπτικά η κατασκευή: 
  1. Τα περισσότερα υλικά είναι σε δεύτερη χρήση. Έτσι χρησιμοποιήθηκε ένα κομμάτι κυλινδρικής θήκης χαρτιού, μήκους 15 εκ. περίπου.  Τα ανοίγματα του σωλήνα κλείστηκαν με δύο κομμάτια balsa.  Αρχικά, αυτά τα κομμάτια-καπάκια  κόπηκαν λίγο μεγαλύτερα από τo άνοιγμα, και αφού κολλήθηκαν τότε, σιγά-σιγά με το γυαλόχαρτο, πήραν την ακριβή μορφή τους.  Από balsa κόπηκαν και τα κομμάτια του κεφαλιού, της μυτούλας και  των ποδιών.  'Ολα τα κομμάτια λειάνθηκαν με γυαλόχαρτο. Στη ράχη του  σωλήνα έγινε το στενό άνοιγμα για τη ρίψη των χρημάτων, αρχικά με το κοπίδι, και  στη συνέχεια διευρύνθηκε με τη χρήση χάρτινης λίμας.
  2.  Προσοχή!!! Στο ένα καπάκι, πριν το κολλήσω, έγινε το άνοιγμα, για την αφαίρεση των χρημάτων, και συνδέθηκε η ουρά.  Όπως καταλαβαίνετε, το άνοιγμα θα  καλύπτεται από την ουρά.  Αυτή έγινε από λεπτό κόντρα πλακέ θαλάσσης(πιο ισχυρό ξύλο από την balsa), και στερεώθηκε στο καπάκι με μία βίδα.  Η τρύπα για τη βίδα έγινε με τρυπανάκι, και είναι  μεγαλύτερη από τη διάμετρο της βίδας.  Πέρασα τη βίδα και την "έπιασα" από πίσω με ένα παξιμαδάκι.  Έτσι η ένωση δουλεύει ως άρθωση, και η ουρά μπορεί και περιστρέφεται.                                                                    
  3. Κολλήθηκαν όλα τα κομμάτια, με ιδιαίτερη προσοχή να ευθυγραμμιστεί η ουρά, το στενό άνοιγμα στη ράχη και το κεφάλι.  Έγινε στοκάρισμα με ξυλόστοκο.  Όταν ξεράθηκε ο στόκος λειάνθηκε με γυαλόχαρτο.
  4. Βάφτηκε τρία χέρια λαδομπογιά και τέλος διακοσμήθηκε.  Για τα μάτια και τη μύτη χρησιμοποίησα μαρκαδοράκι permanent, που δεν ξεβάφει.





Καλό σας απόγευμα!
Καλή Μεγάλη Εβδομάδα!







6 σχόλια:

  1. πανεμορφοοοοοοοοοοοοος..........πολυ προσεγμενη δουλεια μπραβο..........με το καλο η Ανασταση Του Κυριου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφος και αυτός ο κουμπαράς σου.
    Καλή Μεγάλη Εβδομάδα.
    Καλό ξημέρωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ομολογώ ότι φοβάμαι τους σκύλους. Όμως! ο συγκεκριμένος είναι εξαίρεση. Η ιδέα με τη χρήση του κόμικ είναι φοβερή. Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι τόσο όμορφος και καλοφτιαγμένος! Μπράβο σου!!!!
    Πολλά φιλιά και καλό Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ είναι τέλειος...!!έχω ενθουσιαστεί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. keep calm and give him a hug!!! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...