Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ!





Ένας παλιός μύθος λέει, πως όταν οι τρεις Μάγοι βρίσκονταν στο δρόμο, φιλονίκησαν ποιος κρατούσε το πιο πολύτιμο δώρο για το θείο Βρέφος.  Μετά απ΄ αυτή τη φιλονικία, σηκώνοντας τα μάτια τους στον ουρανό, είδαν πως το αστέρι, που ήταν οδηγός τους, είχε χαθεί!
Συνεχίζοντας το δρόμο τους, κάποια στιγμή, έφτασαν σ΄ ένα χωριό.  Εκεί, βρήκαν τους χωρικούς μαζεμένους γύρω από ένα πηγάδι, που είχε στερέψει.
Βλέποντας τη δίψα τους οι Μάγοι, λυπήθηκαν. Αμέσως, τότε, έχυσε ο καθένας το νερό που κουβαλούσαν για τον εαυτό τους κι έτσι ξεδίψασαν οι χωρικοί.  Σκύβοντας, μετά απ΄ αυτό, οι Μάγοι στην επιφάνεια του πηγαδιού, αντίκρισαν το καθρέπτισμα του άστρου που είχε εξαφανισθεί!
***
Ο μύθος κρύβει μία αλήθεια[για μένα].  Αντιμάχεται ο εγωισμός με την αγάπη.  Όσο ο κάθε Μάγος υποστήριζε εγωιστικά ότι το δικό του δώρο ήταν το καλύτερο, το αστέρι, που τους έδειχνε το δρόμο για το θείο Παιδί, εξαφανιζόταν.
....
Όταν, όμως, ξέχασαν τις διαφορές τους, τους εγωισμούς τους και αδελφώθηκαν στην κοινή πράξη της αγάπης, τότε, το αστέρι έδωσε και πάλι την οδηγητική παρουσία του. 






............................................
Πηγή κειμένου: Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ-1163-20 Δεκεμβρίου 2002, σ. 241

4 σχόλια:

  1. Αγαπημένη μου χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία, πολλές όμορφες στιγμές πλασμένες από αγάπη και ειλικρίνια και άφθονα ξεκαρδιστικά διάπλατα γέλια..θα μιλήσουμε σύντομα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφη ιστορία! Εύχομαι εξίσου όμορφο να είναι και το νέο έτος για σένα!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mία εικόνα χίλιες λέξεις......!!!! καλή χρονιά να έχετε με υγεία αγάπη και ευτυχία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...