Τετάρτη, 2 Μαΐου 2012

Handmade by D+D
Χαίρεται!
Συνήθως, όταν χτίζεται ένα μουσείο προϋπάρχουν  τα εκθέματα και  η ανάγκη έκθεσής τους δικαιολογεί και την ύπαρξη  του κτηρίου.  
Όμως, υπάρχουν  και μερικά μουσεία που πρώτα γίνεται το κτήριο, αφού για κάποιους λόγους πρέπει εκεί να στηθεί ένα μουσείο, και μετά ύπάρχουν  τα εκθέματα!
Δηλαδή, οι καλλιτέχνες φιλοτεχνούν τα έργα τους μόνο και μόνο  για να μπουν στους συγκεκριμένους χώρους αυτού του μουσείου! 

Γιατί τα λέω όλα αυτά;
Γιατί, στη σημερινή κατακευή, πρώτα η μικρή  Δανάη έφτιαξε τα "γλυκά" έργα της και μετά υπήρξε η ανάγκη ενός μικρούτσικου καθιστικού για να σας τα "προσφέρουμε"... Κι αυτό, το δεύτερο, έγινε από μένα!   Όμως, ακόμα δεν έχουμε αποφασίσει ποιο είναι το "έκθεμα" και ποιο το "μουσείο", ποιος είναι δηλαδή ο αρχιτέκτονας και ποιος ο καλλιτέχνης...
Για δείτε το καλύτερα...Η κατασκευή του μικρού καναπέ έγινε από χαρτί και balsa ενώ το τραπεζάκι μόνο από balsa. Χρησιμοποιήθηκε ξυλόκολλα και ακρυλικά χρώματα. Το στύλ θέλαμε να μοιάζει λίγο παλιό, και γι΄ αυτό το λόγο χρησιμοποιήθηκαν και παλιά υφάσματα, από τις ρόμπες της γιαγιάς, που φαίνονται φθαρμένα, και τα πλαστικά χρώματα ανακατεύτηκαν λίγο για να μην είναι πλακάτα.  
Από τη φάση της κατασκευής η πιο κάτω εικόνα. Όπως φαίνεται, φροντίσαμε να καλύψουμε τα σόκορα με λεπτό χαρτί και κολλά. Η κόλλα νομίζω είναι το μόνο που αγοράσαμε. Όχι, όχι.. και polymer clay αγοράστηκε...  Για τις δημιουργίες της Δανάης!!!
Θα πρέπει να ομολογήσω ότι ήταν περισσότερες αλλά δε χωρούσαν πάνω στο τραπέζι...
Δυστυχώς, το έφτιαξα μικρό...
Και επειδή η Δανάη μου  έχει  αμέτρητες, μικρούτσικες κατασκευές από polymer clay σκέφτομαι μήπως θα πρέπει να φτιάξουμε ένα κουκλόσπιτο τελικά... Αγαπά και τη ζωγραφική και  τα αυτοκόλλητα... Δηλαδή γενικώς αγαπά  τα μικρά πράγματα!!!


Μα πάρτε ένα γλυκάκι!
Καλό σας απόγευμα

1 σχόλιο:

  1. Δέσποινά μου έχω πάθει σοκ!!!
    Τι υπέροχα πράγματα είναι όλα αυτά που φτιάχνεις!!!
    Γεια στα χεράκια σου! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...