Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Καλοκαιρινές κατασκευές απο τη Δανάη, συνέχεια...




 

Χαίρεται!


  
Σήμερα, η μικρή Δανάη μάς προτείνει να φτιάξουμε  καραβάκια. Τί πιο όμορφο τώρα το καλοκαίρι! Βέβαια, μας είχε υποσχεθεί ένα βιβλίο με ζωγραφιές της, αλλά μας είπε ότι θα μας το δείξει την άλλη φορά. Δείτε λοιπόν τα τρία καραβάκια που έφτιαξε με υλικά που μάζεψε από την παραλία, βρήκε ανάμεσα στα παλιά της παιχνίδια, πήρε από το κουτί με τα ραπτικά της γιαγιάς.




Το πρώτο καραβάκι είναι με ξύλα που μαζεύτηκαν από τη θάλασσα, με καλάμια, και ένα κομμάτι από ένα λεπτό σκούρο κορμό, που κόπηκε στα δύο. Επίσης, χρησιμοποιήθηκαν παλιά παιχνίδια, πρόκες, σπάγκος. Ζωγραφίστηκαν τα φινιστρίνια, η θάλασσα. Τέλος, κολλήσαμε τα πρόσωπα των αγαπημένων μας.










Το δεύτερο καραβάκι της Δανάης είναι με πανιά. Δεν είναι πολύ όμορφο; Ταξιδεύει ήδη κάπου στις ελληνικές θάλασσες! Με τις χάρτινες σημαιούλες του και ένα κοχύλι στην πλώρη. Η μικρή ναυπηγός του χρησιμοποίησε καλαμάκια για τα κατάρτια, ένα κομμάτι από λεπτό hardboard για τη γάστρα του, κλωστές, παλιά πανάκια. Βέβαια και τα χρώματά της για τις γραπτές λεπτομέρειες. 




 





Το τρίτο πλεούμενο είναι μια βαρκούλα, που ταξιδεύει παρέα με γλάρους και μια μικρή φάλαινα. Εδώ, τα υλικά είναι ακόμα πιο απλά. Ξύλα από τη θάλασσα, χαρτί, ένα καρυδότσουφλο, ένα κορδόνι.





Δεν χρειάζεται να έχετε πολλά υλικά ούτε και να είναι τέλειο. Μόνο φαντασία θέλει και αγάπη για να γίνει όμορφο. Χρόνια Πολλά, για τη σημερινή γιορτή, και Καληνύχτα σας!






3 σχόλια:

  1. ααα εχω μεινει αφωνη! ειναι υπέροχα!!! μπραβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Imagination is necessary, certainly, but also talent--and you have that in spades. Thank you so much for sharing it with us.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταπληκτικά τα φορέματα!!!
    Και οι κατασκευές της Δανάης πολύ όμορφες!
    Αγγελική

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...