Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014

Η χιονονιφάδα μου!!!


Καλησπέρα σας!

Η χιονονιφάδα μου άρχισε να λειώνει και την κρέμασα στο νεροχύτη μου!!!
Μόλις που προλαβαίνω να τη φωτογραφίσω και φυσικά να σας δείξω βασικά σημεία της κατασκευής της. 
(Βοηθητική και προηγούμενη ανάρτηση με ημερομηνία 26 Οκτωβρίου 2014)

******

Και επειδή αύριο είναι η γιορτή του πολιούχου της Πάτρας Αγίου Ανδρέου, εύχομαι σε όσους γιορτάζουν τα Χρόνια Πολλά!!!  Και κάτι ακόμα.  Η Πάτρα είναι η μοναδική πόλη στην Ελλάδα που η εκκλησία της όχι μόνο ιδρύθηκε από Απόστολο αλλά και καθαγιάστηκε από το αίμα του.

Σχεδιαστική απεικόνιση του παλιού ναού του Αγίου Ανδρέα, 1896 

Καληνύχτα σας!

---------------------
Πηγή εικόνας:http://paliapatra.gr/picture.php?/804/category/57[29-11-2014]

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

Σχεδιάζοντας χριστουγεννιάτικα στολίδια!!!Καλημέρα σας!

Αγαπητοί, σήμερα θα σας δείξω κάτι που επιχείρησα για πρώτη φορά!  Να σχεδιάσω στον υπολογιστή ένα τρισδιάστατο στολιδάκι, να το εκτυπώσω, και στη συνέχεια να το κόψω και να το κολλήσω. Όπως τα παλιά χάρτινα στολίδια!

  

Κι επειδή δεν ήμουν σίγουρη ότι όλα τα κομμάτια θα "δέσουν" σωστά, το έφτιαξα πρώτα εγώ, και σε επόμενη ανάρτηση θα σας δώσω όλα τα σχέδια και ίσως ένα video κατασκευής του!  Πρόκειται για ένα παλιό ρολόι τοίχου.  Θα το διορθώσω σε ένα-δύο σημεία και θα είναι έτοιμο!  Όμως, συγχωρέστε μου τη βιασύνη μου να σας  δείξω... το study model...******


Εν τω μεταξύ χρόνω, φτιάχνω κι άλλα στολίδια...  
τα οποία στέλνω με πολύ αγάπη στο stars and icicles!!!

******
Καλό σας μεσημέρι!!!Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικα πουλιά / Christmas birds!Γεια σας!!!
*******
Δύο ακόμα στολίδια χριστουγεννιάτικα!  Αυτή τη φορά φτιάχνω πουλάκια μέσα σε φωλιές, πάνω σε κλαδιά...  Το πρώτο στολίδι, με τη φωλιά, είναι μία ζωγραφιά που βρήκα σε κάποιο περιοδικό, μια φωλιά που έφτιαξα με  χόρτο, βαμβάκι, λίγο δαντέλλα, χρυσοκλωστή, glitter.  Ναι, κι ένας φιόγκος!  

*******

*******


Το δεύτερο στολίδι, με τα δύο πουλάκια στο κλαδί, είναι από βελανίδια.  Προσέθεσα μίαν ουρά και μικρά-μικρά φτεράκια!  Μπόλικο χρυσό και glitter.  Τα κόλλησα πάνω στο κλαδάκι, λίγο σύρμα κι αυτό ήταν! 


Χαίρετε!!!

Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικο φόρεμα - στολίδι / Christmas dress - ornament!!!


Καλησπέρα σας!

Φτιάξτε μόνες σας όμορφα χριστουγεννιάτικα φορέματα!!!
Το απλό αυτό στολίδι είναι από μία εικόνα που έκοψα από κάποιο περιοδικό.

Πριν την κόψω κόλλησα ένα λεπτό χαρτόνι από πίσω, γιατί το χαρτί του περιοδικού ήταν λεπτό, κι έτσι μπόρεσα να το κυρτώσω. Με το κοπτικό για μπορντούρες έκοψα μία λωρίδα και την κόλλησα στο κάτω μέρος του φουστανιού. Από τη ίδια λωρίδα και η λεπτομέρεια στο πάνω μέρος του φουστανιού. Μία ασημένια κλωστούλα στη μέση, ένα αστεράκι και πολύ glitter.

Αυτό το στολίδι το στέλνω με πολύ αγάπη στο πανηγύρι του stars and icicles  και την οικοδέσποινά του Marilise! Καλό μήνα, καλή εβδομάδα!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...